In ziua de 4 noiembrie 2014, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, sesizarea de neconstitutionalitate asupra Legii pentru abrogarea art. 276 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, sesizare formulata de Presedintele Romaniei.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins obiectia de neconstitutionalitate avand ca obiect dispozitiile Legii pentru abrogarea art.276 din Legea nr.286/2009 privind Codul penal, ca neintemeiata in raport de criticile formulate.

Decizia este definitiva si se comunica Presedintelui Romaniei.

Argumentatiile retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

II. In aceeasi zi, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art. 146 lit.d) din Constitutia Romaniei si al art. 29 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art.87 alin.(1) lit.f) din Legea nr.161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Avand in vedere necesitatea lamuririi suplimentare a unor aspecte, in temeiul prevederilor art. 58 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, Curtea a dispus redeschiderea dezbaterilor, repunerea cauzei pe rol si a fixat termen de judecata pentru data de 9 decembrie 2014, cu citarea partilor si a Ministerului Public. In acest sens, se va solicita instantei judecatoresti care a sesizat Curtea Constitutionala (Curtea de Apel Constanta) dosarul de fond in care a fost invocata exceptia de neconstitutionalitate.

Sursa: euroavocatura.ro